hermi irka

Friss topikok

Címkék

Visszajöttem...

2017.07.26. 17:35

szerző: hermi67

Visszajöttem írni...talán egy kicsit könnyebb lesz a lelkem...sötét mélységekbe kerültem, úgy gondolom önhibámon kívül...vannak dolgok,amiket nem tudunk befolyásolni...én kaptam most belőle jócskán. Letérdeltem,és még mindig térdelek.

Tavaly november 19-én reggel felhívott telefonon a sógornőm lánya,hogy meghalt a testvérem munkába menet :( azóta sem tudom feldolgozni,bár próbálom. Annyira hiányzik,hogy el sem tudom mondani. Rövid volt itt nagyon Neki...tudom hogy még találkozunk valahol valamilyen módon-de annyira hiányzik..sokszor sírok utána....olyan hihetetlen még mindig ez az egész borzalom..drága drága drága tesóm...

De az élet megy tovább,küzdelem küzdelem hátán..meghalt két idősebb,már nyugdíjas kolléganőm,akik kezdő,18 éves koromban ott voltak az első munkahelyi lépéseimnél. Nagyon szerettem Őket...az egyikőjüket dec.26-án éjjel még megröntgeneztem,össze vissza csókolgattam...2 óra múlva elment :(

Közben kiderült,hogy a drága kisfiam,Petike nem tud boldogulni a normál általános iskolában..így eldöntöttük,hogy szegedre költözünk..nem adjuk bentlakásos suliba....épp a suliszünet előtt pár nappal feltűnt,hogy olyan sokat iszik és pisil Peti...figyeltem pár napig, utána elvittem orvoshoz. A diagnózis:1-es típusú diabetes. UTÁLOM A DIABETEST! Szegény buksikám...olyan nehéz volt már eddig is a kicsi élete-most kapott még egy jó nagyot a sorstól... Gyűlölöm ezt az egészet- az inzulinozást, az ujjszurkálást,a kaja kiszabást, és az összes félelmet,ami bennem van. Nem tudom miért lettem így megterhelve...de muszáj mosolyogva csinálni,hogy ne érezze azt a borzasztó elkeseredést,ami bennem van...Milyen kilátásai vannak a drágámnak? Nem elég hogy a fején hord két nagy kibaszott hallókészüléket, ami ugye ha elromlik,csak műtéttel cserélhető a belső egysége(bár nem fog elromlani!!), jaaa,hogy cukros is, csak hogy a műtét,az altatás még nehezebb legyen. A picsába!!!!!!!!

 

Szólj hozzá!

Bárárnyhimlő.............

2015.02.17. 08:14

szerző: hermi67

Pffff................. de utálom. Bárányhimlős lett Peti :).

Már két hete kínlódtunk, köhögés,taknyosság, magas láz(39,6), irány az orvos,vírus, stodal,lázcsillapítás, azután elmúlt, majd a láz visszajött ,vissza az orvoshoz, felülfertőződött valamivel,piros torok,érdes légézés,,antibigyo,utána elmúlt, elfogyott a gyógyszer, egy nap minden ok,utána hajnalban megint hőemelkedés, orvoshoz vissza, labor és ultrahang, a labor eléggé szar,nem eszik a gyerek rendesen,ez látszik rajta, bár nem vérszegény, de attól még elég szar, ultrahangon szinte minden rendben, néhány kicsi,nem kóros méretű nyirokcsomó mellett,de ez belefér a lezajlott vírusfertőzésbe, ééééééééééééés estére jöttek a hólyagocskák!!!!!!!!!!! Pfffffffffff.................de utálom!

Szólj hozzá!

Év vége.

2014.12.31. 18:32

szerző: hermi67

Nem volt könnyű év, úgy gondolom.De volt már ennél rosszabb évem is.

Én fogzással kezdtem :D. Amit utáltam. És most sem szeretem,de ez van.

Utána jött Petikém műtétje- azt a félelmet,amit akkoriban éreztem,nem kívánom senkinek. Na jó, biztos van egy-két ember, aki megérdemelné-mármint nem a gyereke baját, hanem azt a tehetetlen félelmet, amit én éreztem. De mivel én nem vagyok ilyen, így nem is kívánom másnak ezt.

Persze a műtét kellett,és egyre  jobban hall a kisfiam.  De már soha nem leszek olyan "nyugodt és boldog",mint mikor Peti még kicsi volt, és nem tudtam a fülije baját. Most ott a kütyü-ami csak egy ember által kreált eszköz-nagyon jó,nagyon hasznos-de egyben egyfajta kiszolgáltatottság is.

Utána jöttek rám a kilók. A változókor beköszöntött- nagyon hamar, úgy gondolom,de ez ellen sem tehetek semmit. Így aztán egyre inkább érzem az idő múlását. És a kilók észrevétlenül,aljasul rám kúsztak, semmivel nem ettem többet, mint eddig-és hopp,egyszer csak azt vettem észre-kb. fél év alatt,hogy 5 kilóval több vagyok,mint voltam. Mindeközben abbahagytam a cigit( 2 hónapja), ami szintén pakolt rám néhány plusz dekát. Így most nem érzem magam jól a bőrömben, egy fogatlan,kövér öregasszony vagyok. Persze elkezdtem ellene tenni-de hol van még a siker. Vagy lesz-e egyáltalán?

És persze vannak pozitiv dolgok is. A fiaim jól vannak, a férjem még nem hagyott el valami 30 éves nőciért,van munkahelyem,fizetésem-hányan nem mondhatják el ezt magukról?

Ennél rosszabb évet nem akarok. Csak jobbat.

 

Mindenkinek jobbat! BUÉK.

 

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Vagyunk,élünk!

2014.11.18. 19:06

szerző: hermi67

Minden ok. velünk. Vagyunk,jövünk megyünk, Levimnek mindjárt szalagavató(29-én). Petike egyre ügyesebb, bár még nem beszél,de egyre több hangot ad ki,és próbál szavakat formálni. És nagyon nagyon sok mindent megért már,sokkal többet,mint eddig :).

Nem tudom,van-e valaki,aki még olvas. De ha nincs, az sem baj. Jó lesz majd 80 évesen átolvasni ezeket a bejegyzéseket,és a fiaimmal,menyeimmel,unokáimmal, férjemmel nagyokat nevetni a régmúlt dolgokon :).

Szólj hozzá!

Nahát!

2014.09.23. 18:02

szerző: hermi67

Petikém legújabb tudománya: kb. 4 napja fütyül!!!!!! :D. Hallja!!!!!!!És táncol,ha zenét hall-de úgy,hogy bepisilünk tőle,annyira aranyos! ♥

Szólj hozzá!

Ne ítélj elsőre!

2014.09.01. 21:31

szerző: hermi67

Igen, örök érvényű mondás. És sokszor igazzá is válik. Mint pl. a Marcikámnál.

Tudni kell,hogy az én Marci fiam 17 évesen 110 kiló, 194 centiméter, testépít,piszkosul nagy,mint egy két ajtós szekrény-és mindehhez tökkopaszravágtaahajátanyárelején. Így aztán a sztereotípiák igen csak harangoznak az embereknél,akik meglátják. Jó hangosan harangoznak.

Történt ma,hogy lement a barátjával,Karesszal ( Karesz is testépít, Ő is akkora mint egy két ajtós öööö nem szekrény,csak komód,mert Ő nem olyan magas) Philip-et( Ő egy csoda okos kutyus) sétáltatni. Ahogy mentek volna át a zebrán, látta,hogy egy idős néni ballag egy kis műanyag kannával a kezében az artézi kút felé, és a zebra előtt elkezd iszonyatosan remegni. Az én kisfiam és Karesz odamentek hozzá,hogy segítsenek. Átkísérték a zebrán,vettek Neki vizet, és hazáig kisérték a remegő nénit,akiről kiderült,hogy 3 napja halt meg a férje-Isten nyugosztalja- Ő pedig parkinsonos, és rosszul van. Úgyhogy a kigyúrt, két kopasz srác hazáig-lakásig kísérték a sírdogáló nénikét,beültették a székbe otthon, és szóltak a szomszédnak,aki hívta a néni lányát. A nénike azt mondta,hogy most nagyot változott a gondolata a fiatalokkal kapcsolatban. Marcikám azt mondta a néninek,hogy ez legyen a legkevesebb, amit emberért tehetek. Nekem azt mondta,hogy annyira sajnálta a nénit,olyan kiszolgáltatott és elesett volt,hogy majdnem megkönnyezte.Holnap a suliból hazafelé jövet felkapuzik,és megadja a néninek a telefon számát, hogy ha kell,szívesen visz neki vizet,vagy lemegy a boltba,ha a nénike nem tud.

Úgyhogy szét dagad a mellem a büszkeségtől! Az én kisfiam! A tökkopaszkigyúrt gyermekem. ♥

Szólj hozzá!

Fogak...

2014.08.22. 19:25

szerző: hermi67

Na azok hullanak Petinél. Ma egyszerre kettő esett ki Neki, a jobb és bal felső kettes. Úgyhogy már 6 fogacska hiányzik-illetve igazából teljesen kettő, mert a két felső első metszők már nagyon bújnak ki, az alsó két metszője pedig már teljesen kinn van.. De ahogy elnézem a gyerek száját,fogalmam sincs, hogy fog elférni a szájában, akkora első fogai nőnek,hogy csak na :D. Olyan cuki ahogy mosolyog :D

Egyébként ügyesen halad a hallás útján-próbál beszélni,de még érthetetlen. Majd jobb lesz.

Szólj hozzá!

Nyaraltunk és Szülinapoztunk

2014.07.09. 15:19

szerző: hermi67

Nyaraltunk Balatonfüreden. Apa, Levi Peti és én. Marcika nem jött,mert dolgozik-pénzt gyűjt. Nagyon jó volt a nyaralás, de nekem nagyon hiányzott Marci. A szállásunk kiváló volt, 5 perc sétára a strandtól, kellemes ,rendezett apartman, rendkívül szimpatikus tulajdonos. Bárkinek merem ajánlani: Aranyhíd vendégház, Balatonfüred. Néhány kép a sokból:

Én a Balaton szerelmese vagyok!

DSC01651.JPG

nem tudom elmondani....

DSC01735.JPG

Este felé

DSC01511.JPG

annyira szeretem ♥

DSC01645.JPG

Tihanyból

DSC01655.JPG

Én-e :D

DSC01693.JPG

Érdekes arcok :D

 

DSC01668.JPG

Ő már jól lakott :D

DSC01707.JPG

Imádta ezt!

DSC01708.JPG

Még a gatya is lecsúszott a nagy hancúrozásban- dikk, szalad a gyerek a levegőben! :D

DSC01635.JPG

Attila barátunkkal csónakázott egy kicsit

DSC01763.JPG

Vihar előtt

DSC01762.JPG

Ez is azon a napon készült,mikor már jöttünk haza,és jött a vihar. Gyönyörű volt az egész!

 

És a 6. szülinap-már itthon :)

Szülinap Petike 6 éves (6).JPG

Annyira örült a Legonak-nagyon nagyon szereti. És olyan nagyon szép kisfiú- kis fogatlanom ♥

Szülinap Petike 6 éves (1).JPG

A csoki torta

Szülinap Petike 6 éves (7).JPG

Szülinap Petike 6 éves (8).JPG

Tittaannya ez a gyerek fogügyileg :D

 

Isten éltessen sokáig, édes kicsi fiam. Nem is tudod,mennyire szeretlek-ha tudnád, lehet megijednél :) ♥

1 komment

7. beállítás

2014.06.09. 16:58

szerző: hermi67

 Túl vagyunk a 7. beállításon. Most már élesedik a dolog. egyre több mindent hall Peti-és néha zavarja. Általában délutánra elfárad, és az egyik oldalról leveszi a kütyüt. Olyankor hagyom kicsit, de lefekvésig még visszakapja. Hogy miket hall meg?:
1. ha NORMÁL hangon a nevén szólítjuk, odafigyel
2. elmélyült legozás közben a könyökével levert egy fél mm-es lego darabot, a parkettára esett, meghallotta a halk hangot-és megkereste a darabkát- már nem egyszer,hanem sokszor.
3. szintén játék közben, a tv-ben elkezdett csörögni egy telefon-a régi,hagyományos erős csilingelő berregő csengéssel- a kisfiam felkiáltott,és rémülten trappolt hozzám a konyhába, rám csimpaszkodott mint egy kis majom, és nem értette hogy mi az- gyorsan visszavittem,és megmutattam-elmondtam Neki,hogy ez a telefon hangja, nem kell Tőle félni.
4. Oviba menet a járdától kb. 3 méterre beindítottak egy teherautót,pont mikor mellette jártunk- Peti összerezzent, de csak egy pillanatra-és nagy szemekkel nézte a kocsit
5. az én telefonom ha szól( zene),ha nem figyelek oda, azonnal felkapja, felveszi, és belehallózik .
A beszéd:
Egyre többet próbál beszélni. a szavak visszaismételgeti- csak ritkán jól, de mindig hasonlít arra, amit ismétel.
Egyre több mindent megért abból,amit mondunk Neki. Csak egy példa: eddig, ha arra kértük este, hogy kapcsolja le a lámpát, akkor mutatni kellett Neki,hogy mit akarunk Tőle. Most valamelyik este mondtam neki,hogy kapcsold le a lámpát-elmondtam vagy kétszer- ránézett a lámpára, utána a kapcsolóra ,és lekapcsolta.
egyenlőre ennyi.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása