hermi irka

Friss topikok

Címkék

Szabadság

2012.07.18. 07:45

szerző: hermi67

Ühüm,még ez a hét,és letelik:(. Mit mondjak,nem nagyon várom a végét :D. Három hét úgy elröppen,hogy csak na.

Nem voltunk sehol(az idén sem). Jó lett volna elmenni legalább pár napra egy kicsit,de mint sok más embernél, nálunk is szegény az eklézsia. Így aztán megint egy nyár eltelik közös üdülés nélkül. Peig az igazi kikapcsolódás az lenne.

Itthon lejártunk a Tiszára néhányszor-persze tilos a fürdőzés, a vízirendőrség ellenőriz,úgyhogy nagyon kell figyelni a motorcsónakokat. Ráadásul elég messze van,busz nem jár arra,autónk nincs, kerékpár csak 1 van, így azután gyalog galopp-felszerelkezve vizipisztollyal,játékkal,törölközőkkel,innivalóval,kis rágcsával-és egy 4 évessel,aki kicsi még hozzá,hogy ennyit végig gyalogoljon a kis lábán a tűző napon(is),merthogy az utolsó szakaszt a gáton kell megtenni, ahol egy fél fa sem ad árnyékot. És kb. 4 km. a lakástól,de lehet,hogy megvan 5 is. Sokszor a kezemben a 4 évessel. Volt,hogy csak Petivel mentem,néha jött Levi, és apa is,ha nem dolgozott éppen,olyankor volt segítség a gyerekcipelésben.  És persze elromlott az idő. Ami nem baj,mert legalább lehűlt kissé,nem volt 30 fok éjjel is.

Szolnoknak kb.15 évvel ezelőtt volt 4 strandja. Most egy van!!!! A belépő drága, és igazi meleg napokon dugig van.(Szolnok 80ezres város,és a vonzáskörzetéből is sokan jönnek ide) Én sajnos nem engedhetem meg magamnak ezt sem(Petinek és nekem a belépő 2450 ft-ezért csak bementünk,nincs benne pl. csúszdajegy).Tíz alkalommal az 24500 ft. Hát sajnos nem megy ez sem. Eléggé el vagyok szomorodva emiatt. Nagyon sokat dolgozom a kórházban,és régen. Aug.1-én 27 éve lesz,hogy munkába álltam,és a szüléseken kívül nem voltam távol hosszú időt,sőt,táppénzen sem,csak 1szer,mikor a kislányom meghalt :(. Az alapbérem 116300 ft,erre jön 24000 ft."ártalmassági pótlék",amit azért kapok,mert a röntgenben dolgozom. És felsőfokú végzettségem van. Most láttam,ha beszélnék németül,2500 eurós fizetésért mehetnék dolgozni Németországba,mint rad.asszisztens. Apartmanlakást biztosítanak. DE nem beszélek. És nem futja tanfolyamra.Önállóan kell megpróbálnom,de az elég lassú lesz. Szóval,ennyi a kereset,ezen azért még emel az ügyeleti díj. Eddig 3 ügyelettel kaptam kb 132-140 ezer forintot nettóban. Most változott a belső rendszerünk,így emelkedni fog. És ügyeletben is nagyon sokat dolgozunk-félelmetes,hogy mi van ott! Balesetek,részegek,hajléktalanok,verekedők,vér,fájdalom......és munka munka, munka.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hermi67.blog.hu/api/trackback/id/tr255359647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agi77 2012.07.18. 09:26:51

szzia! Nincs erkélyetek? Akkor Petinek tudnál egy műanyag kismedencével "strandot" varázsolni:-) az én fiam is 4 éves Neki ez még bőven elég és csak 1szeri kiadás... Most láttam pl. a kínaiban tökjó, tartós, szép, egy gyereknek elég műanyag kagylómedencét 2300 Ftért! Nálunk is az a baj a fürdővel, hogy szép, itt az ára is tűrhető de dugig van nagy a tömeg ezért mi sem szeressük... inkább lejárunk néha a Balcsira, hozzánk viszonylag közel van. A fizu ismerős, én is a közszférában dolgozom (szoc. munkás vagyok) hasonlóan "jól" keresek, egyetemi végzettséggel, közel 8 éves munkaviszonnyal a hátam mögött... d emost gyeden vagyok, na az meg kritikán aluli... és csodálkoznak "odafent", hogy nem születnek itten gyerekek, hát kérem, én ezen nem csodálkozom egy cseppet sem!

Ismeretlen_83123 2012.07.18. 11:31:12

Drága hermim! Az egyetlen út nálatok az lenne,ha kimennétek külföldre. Így teljesen fel fogsz őrlődni és nem mentek semmire. Lehetetlenség keserű szájízzel normálisan élni, én tudom. (...) Valahogy ezt a német alapfokot lenne jó megszerezned, de hogyan? Nincs ismerősöd, aki tudna órákat adni neked, esetleg barátnőd, akivel átvennétek egy-egy német nyelvkönyvet? Hülye orosz, ugye...anno azt nyomatták, hát sokra megyünk vele...! :/ Szeretnélek mosolygósan "látni" itt, érezni, hogy boldog vagy, stb.

2012.07.18. 21:43:32

Hermi!!! Gyorsan tanulj meg németül!! (gyerek nem tud segíteni?? ) aztán ha úgy érzed, jobb lenne külföldön, akkor meg kell lépni azt a nehéz lépést, hogy egy időre itt hagyd a hazádat.. Nálunk még hátra van az idei szabadság.. talán aug.1-től .. De már várom nagyon, mert néha baromi fáradt és álmos vagyok már. Vigyázzatok magatokra, Tudod!!!! fő az optimizmus! Pussz: PÁ
süti beállítások módosítása