hermi irka

Friss topikok

Címkék

2008.08.30. 21:46

szerző: hermi67

Gyerekeim horszkópja:

Kicsi Peti babaKökölyszi:

Kedves, mosolygós, nagyon kellemes természetû kisgyerek, aki nagyon ragaszkodik a szüleihez, kiváltképp a mamájához. Õt nem kell fenyíteni, sarokba állítani, hiszen természetétõl fogva jó.

Imádja a vizet, így az esti fürdetést a Halak gyerekekhez hasonlóan számára is külön öröm és mókázás. Saját kis vízi játékaival akár órákon át el tudna pancsikolni a vízben, hiszen ez az a közeg, amelyben igazán otthon érzi magát.

Nagyon "anyás" és rendkívül érzékeny lelkû gyerek, aki hajlamos arra, hogy magában tartsa a bánatát. Türelem, szeretet, empátia és gyengédség - ezek a kulcsok a Rákok szívéhez.

Rajongásig szereti a meséket, és mivel nagyon élénk képzelõerõvel bír, nem unja meg a tündérekrõl, angyalokról és csodás világokról szóló történeteket. A zenét is kedveli, és szívesen hallgat zenés meselemezeket, gyermekdalokat, mondókákat.

Kiskorától kezdve szeret jókat enni, örömmel próbálgatja az ízeket. A Rák gyerekek csak nagyon ritka esetben rossz evõk. Inkább az jellemzõ rájuk, hogy ínyencek. De nem csak enni, hanem "fõzni" is remekül tudnak. Érdemes nekik teret engedni a konyhában, és hagyni, hogy gombócot gyúrjanak, pogácsát szaggassanak, mézeskalács figurákat díszítsenek. Házias és szorgalmas gyerek, ezért számíthatunk rá, hogy boldogan részt vesz majd nem csak a konyhai elõkészületekben, de az elpakolásban, mosogatásban és a seprésben is.

Lustává válhat, fõleg, ha a szülei sokat hagyják tévét nézni. A heverészés nagymestere, aki a mesebeli kályhák oldalában szunnyadó macskákhoz hasonlóan akár az egész napját is el tudja visszintesen tölteni, anélkül, hogy megmozdulna. Ilyenkor számára érdekes programokkal lehet a "fészkébõl" kicsalogatni. Ráripakodni, bántani nem szabad, mert csak felesleges lelki sérülést okozunk neki.

Óvodában, iskolában, új társaságban kezdetben félénknek mutatkozik, de attól, hogy kissé a háttérben van, valójában remekül érzi magát. Nem szabad szerepeltetni vagy szóvá tenni a visszahúzódását, mert ez csak méginkább zavarba hozza. Hagyni kell, hogy a saját tempójában ismerkedjen meg a kis játszópajtásaival és fedezze fel a környezetét. Okos, ügyes, kreatív gyerek, akiben sokkal több rejlik, mint amennyit megmutat magából.

Kicsi MarciMarci:

Az Oroszlán gyermek eleven, nagyhangú örökmozgó, ám a látszat ellenére a nagy hang (és sörény) mögött általában sérülékeny lélek lakozik.

A játszótéren mindig elemében van, irányító jellem, gyakran csapatkapitány, aki sosem megy a szomszédba új ötletekért. Gyorsan és könnyen barátkozik, sok barátja van, és jól is érzi magát a közösségben. Jókedvû, beszédes, huncut gyerek, aki természeténél fogva mindenütt "élharcossá" növi ki magát.

Õ az, aki önként jelentkezik az oviban minden feladatra, szívesen szerepel, segít, tanít. Ha valamire nehezen lehet rávenni, akkor a hiúságán keresztül kell megközelíteni. Azt ugyanis nehezen tudja elképzelni, hogy lehet valami, amiben nem õ a tökéletes.  Remek színészi hajlamokkal van megáldva. (Nem véletlen, hogy az elõadómûvészek közül olyan szép számmal kerülnek ki Oroszlánok.) Nemcsak a vendégek elõtt produkálja magát szívesen, hanem minden olyan helyzetben, amikor valamit el akar érni. Nagyszerûen eljátssza a beteget, ha kényeztetést szeretne, az ártatlant, ha valami rosszat csinált. Ez persze nem azt jelenti, hogy csal. Õ (és a Kos) a legõszintébb jellem valamennyi csillagjegy közül. Nemcsak a saját igazáért harcol, hanem a társaiért is.

Magabiztossága mögött azonban érzékeny lélek rejtõzik, aki nagyon nehezen viseli a gorombaságot vagy a durva kritikát. Képes arra, hogy belássa a hibáit, de nem mindegy, hogy mindezt féltéglaként vágjuk hozzá, vagy sztaniolpapírba csomagolva, kedvesen nyújtuk át neki. Nehéz meggyõzni, mivel nagyon határozott elképzelése van mindenrõl és mindenkirõl.

Örömét leli minden játékos mulatságban, legyen az tánc, ének vagy zene. Színházban, bábszínházban, cirkuszban, állatkertben egyaránt remekül érzi magát. Boldog, ha a családja és a barátai körében lehet, ezért mindig rendezzünk neki születésnapi zsúrt.

Az iskolában általában fegyelmezett, jó tanuló. Fontos számára, hogy milyennek látják az osztálytársai és a családtagjai, ezért általában szép eredményeket szerez. A kudarctól írtózik, ezért igyekvõ, szorgalmas és elõrelátó

Kicsi LeviLevi:

Már egész kicsi gyerekként aggodalmaskodó és kritikus lehet. Lelke és modora kifinomult, jó megfigyelõképességgel és logikával van megáldva. Általában finom metszésû arca, vékony testalkata van. Nagyon okos, veleszületett intelligenciája sokszor kimagasló.

A Szûz nagyon éles látású. Olyannyira rátapint a dolgok lényegére, hogy a felnõtteket szemrebbenés nélkül zavarba tudja hozni anélkül, hogy érezné, mennyire igaza volt valamiben, amit - korából fakadóan - elvileg meg sem érthetne.

Gyorsan és választékosan beszél, lexikális tudása hatalmas. Jó kummunikációs képessége, fejlett intelligenciája és remek humora van. Csípõs nyelve ellenére nagyon rosszul tûri, ha õ kerül pellengérre, és mások rajta köszörülik a nyelvüket. Végül persze mindig õ kerül fölénybe, és általában gyõztesként hagyja el a "csatateret".

Önmegfigyelésre, szorongásra hajlamos, ezt dícsérettel, szeretettel, beszélgetéssel ellensúlyozhatjuk. Tipikus "képzelt beteg", aki a legkisebb testi tüneti-elváltozást is nagyon nehezen viseli, és lelkileg összetöri a legegyszerûbb betegség is. A sport, a mozgás, az egészséges életmód sokat javíthat ezeken a problémákon, és hozzásegíti a gyereket ahhoz, hogy könnyebben kezelje a fel-felbukkanó betegségeket.

A Szûz gyerek kíváncsi, de sokkal óvatosabb és megfontoltabb, mint például az Ikrek gyerek. Ragaszkodik a családjához, otthonához és a barátaihoz - akkor érzi igazán jól magát, ha szerettei körében lehet. Lelkileg kissé labilis, de ez sokban függ a környezetében élõ emberek hangulatváltozásaitól. Egy megbízható anyuka és egy erõs kezû apuka mellett a kicsi megnyugszik, szorongása alább hagy.

Az óvodában sokszor koravénnek titulálják, pedig csak érettebb, okosabb, mint a többiek, és jól elszórakoztatja magát. Szereti a könyveket, a zenét és a felnõttek társaságát.

Általában rendes, és harmóniára törekvõ. Zavarja a kosz és a foltos, rendetlen ruhák. A Szûz gyerekek kedvelik a csíkos, kockás és pöttyös anyagból készült öltözékeket, takarókat, lakberendezési tárgyakat.

Szívesen kirándul, utazik. Boldog, ha állatok közelében lehet. Kedveli a virágokat, növényeket és általában a természetet.

Az iskolában inkább a háttérben marad, de észbeli képességei folytán elõbb-utóbb népszerûvé válik a többiek között. Iskolásként - bár jó tanuló - hajlamos a felelések, megmérettetések miatt a szorongásra. Aggodalmaskodik a versenyek, szereplések miatt. A szülõ sokat segíthet neki, ha megtanítja, de nem zsarolja a pontossággal. Általában kitûnõ tanuló, és kiváló nyelvérzékkel rendelkezik. Tornaórán is jeleskedik, szívesen sportol, és jó helyezésekkel végez.

Nahát,nagyon találnak ezek a horoszkópok a két nagyobbra. A picit még nem tudom,de az biztos,hogy enni nagyon szeret:-))).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hermi67.blog.hu/api/trackback/id/tr945359195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása