hermi irka

Friss topikok

Címkék

Sokminden-röviden

2013.06.02. 19:10

szerző: hermi67

Anyukám már nagyon jól érzi magát az otthonban- azt mondja, az utóbbi 20 évben nem nevetett annyit,mint mostanában. Biztonságban érzi magát, a nővérek nagyon rendesek, szóval,minden oké . a kaja jó,elég- most már jó ott Neki. Annyira örülök :).

A nagy fiúk jól vannak. Lassan vége a sulinak,alig várják már. Nagyon kíváncsi leszek a bizonyítványukra :/.

A kicsi az elképesztő-nem hiszem, hogy túl sok mindenkinek van ilyen gyereke,mint Peti. Egész nap nyávog-nyüszít valamiért- mindenre mindig nem a válasz, csak ha csokit-fagyit,valamit kínálunk Neki,akkor bólogat. Ez így biztosan viccesen hangzik-de Nekem az idegrendszerem a végét járja-úgy érzem. Beszélni nem tud(ill. alig valamit), nem fogad szót- a boltban elment mellőlem,mert megsértődött,állandóan vetetne magának valamit, de mindig nyilván nem lehet-én a sorban álltam,Ő kiment, nem találtam-persze visszajött a boltba,és a sorok között keresett, a biztonsági őr szerencsére tudta,hogy hozzám tartozik, visszamentem,Ő szaladt hozzám nagy boldogan- ÉN PEDIG AGYON TUDTAM VOLNA ÜTNI!!!!!!! Szégyen-nem szégyen így van. Ez nem az első eset,értetlen,mint egy nem is tudom mi. Mondtam Neki,hogy szégyellje magát, ha elveszik, még a nevét sem tudja megmondani,úgyhogy elhatároztam-csináltatok egy fém bilétát, és beleakasztom a nyakába- névvel,címmel,telefonszámmal. elegem van,hogy 2 másodperc alatt elrohan mellőlem,én pedig keresem. Igen,már kapott ki ezért,igen többször is-semmit nem ér az egész neki. Olyan mintha nem lenn elég eszes-sajnos. És lehet,hogy így is van. Lehet, hogy csökkent értelmű- csak ez nem derül ki,mert nem beszél még.....Na,ennyi,megyek sírni...

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hermi67.blog.hu/api/trackback/id/tr75285578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

itanci 2013.06.02. 21:26:18

Drága Kati!
Na végre megvagy! A régi blogodon meg tudod ám adni az új blog címét. Kommentet tudsz írni pl. az utolsó bejegyzésedhez, azt engedi. És felmehetsz a beérkezett kommenteket élesíteni, mert az moderálásra van állítva.
Sajnálom Petit, de hidd el, az a rengeteg magatartásprobléma jöhet abból is, ha rosszabbul hall, mint hiszitek. A szurdósok meg vagy jók, vagy nem, nem feltétlenül kell nekik hinni. Még az audiológusok sem biztos, hogy észreveszik a bajt és csak hitegetnek. Velünk is ezt tették. Csak nekünk iszonyú jó volt a szurdósunk és ő kiszúrta, hogy nagy a baj. Az idő fogy. Kérlek, menjetek utána a dolognak. csináltassatok máshol is hallásmérést. Én objektív mérésre (ASSR) Miskolcot ajánlom, de ott be kell feküdni és altatásban végzik. Szubjektív mérésre pedig Kaposvárt, oda van kontaktom is, ha kell. Ott nagyon nagyon szuperek. És sajnos vannak nehezen fejleszthető gyerekek, akik nagyon ellenállnak. Valószínűleg Peti is ilyen. Ez nem könnyíti meg a helyzetedet. Kitartás! Drukkolok nektek. Anita

hermi67 2013.06.03. 21:27:06

Anitám,köszönöm a tanácsaidat. Sajnos neknk Miskolc nagyon messze van, a tömegközlekedés katasztrofális oda. De a Heim Pálba elviszem ASSR-re- hamarosan. A szubjektív mérést itt is meg tudjuk csinálni-bár vannak azért fenntartásaim. De az ASSR nagyon fontos. Bár a szurdós szerint nagyon jól fejlődik Peti. Tudod, Levomnek is Ő a szurdósa, és nagyon sokat segített abban,hogy Levi olyan lett,amilyen. Azt gondolom,Ő jó szakember- remélem,nem tévedek. Puszillak ( A kisfiad egyszerűen elvarázsolt! Tami pedig egy édes gyönyörűséges kis gügyörészős babuci)

itanci 2013.06.04. 14:51:49

A régi blog összes bejegyzésének, kommentjének lementése a gépedre:

freeblog - vezérlőpult - hasznos holmik - blogexport

Így minden a gépedre kerül. Aztán, hogy erre a blogra hogyan kerül fel, azt nem tudom, mert nem ismerem. Nézz körül, van-e valami blogimport opció. Ha nem találsz, írj nekik, ha rendesek elküldöd nekik az egész cuccot e-mailen és megcsinálják neked. puszik

martonf 2013.06.04. 15:13:07

Kedves Hermi! A facebook-ról ismerjük egymást, tudod, Tündike édesanyja vagyok. Az biztos, hogy a kisfiad teljesen ép értelmileg, elég ránézni az értelmes gyönyörű arcocskájára; a tekintetére van írva, hogy minden rendben vele. Mint tudod, hasonló cipőben járunk, így átérzem a nehézségeket, magam is nap mint nap megélem őket. Nem könnyű egy hallássérült gyerekkel, ez nem annyi, hogy a füle mögé tesznek valamit, te eljátszogatsz egy édes kicsi gyerekkel és ő rövidesen körmondatokban beszél majd. Nagyon nehéz tud lenni, sokszor azon kapom magam - és elszégyellem -, hogy amikor rászólok Tündikére önkéntelenül is olyan kifejezéseket használok, hogy pl. "nem érted?" - És lehet, hogy tényleg nem érti az adott dolgot, legalábbis egyelőre. Hatalmas türelem és kitartás kell és ez nem könnyű, - lassan 46 évesen nekem sem. Sok puszit küldök!

Napocska77 2013.10.19. 15:01:30

szia! Régóta olvastalak én is, jó,h most megint írsz :) Azt hiszem jó ötlet, h kérsz újabb vizsgálatokat kisfiadnál, ha az oviban fejlődik akkor nem lehet, h ez csak Neked szól? A gyerekek nagyon cselesek tudnak lenni :) tényleg lehet, pszichológus, de JÓ szakember kellene, lehet, h Ő tudna segíteni ebben.
süti beállítások módosítása