hermi irka

Friss topikok

Címkék

Egy nehéz bejegyzés....

2010.10.16. 18:17

szerző: hermi67

Pénteken megtörtént Petikénk altatásos hallásvizsgálata. Az eredmény szívszorító. A legkisebb fiam is halássérült-jobb oldalon súlyos fokú,bal oldalon középsúlyos hallóideg károsodása van. Ez pontosabban: jobb oldalon a becsült hallásküszöb 70 decibel,bal oldalon 50 decibel-az egészséges 10 decibel helyett. Magyarul-a jobb fülecskéjével még a kiabálást sem hallja meg úgy,hogy az felkeltse a figyelmét-persze normál hallótávolságon belül, a bal fülecskéjével talán. A hangos beszéd-nem a kiabálás-úgy 30-35 decibel. Ha jól gondlom,az egyik füle olyasmi,mint Levimé, a másik rosszabb.

Reggel negyed nyolcra kellett mennünk-étlen szomjan. Egy doktornő szúrt neki egy vénát-Ő,mint egy kis hős.Csak addig sírt,míg a tű átment a bőrén-és nem rúgkapált-csak nézte azzal a gyönyörűséges,okos szemével az én szememet. Én persze csókolgattam a kicsi lábát-mert azt fogtam,és közben biztattam,dicsérem. Azután fel a vizsgálóba-ahová már érkezett egy jó barátom,Icu,aki altatós asszisztens,és a doktornő,Enikő,akit megkértem,hogy altassa el a kisfiamat. A kezemben fogtam,mikor beadták neki az altatószert-két pillanat alatt bekábult-és ahogy letettem a vizsgáló asztalra, az ébrenléte utolsó pillanatáig néztük egymást. A vizsgálat maga kb.20 perc volt-Ő édesen aludt. Ahogy végeztünk,felébredt,és lementünk a gégészetre-ott kaptunk egy ágyat. Kicsit-kb.20 percig még kómás volt-azután hajrá előre a kórterem lebontásárt!:-D. 10 órakor ihatott először-másfél óra alatt megivott több mint fél liter tejet. Már csuklott,de közben a tejet itta. Azután jött a hírrel a gégész doktor bácsi. Hát mit mondja,ahogy beszélt,le kellett ülnöm... És mondta,hogy az egyik oldalon biztos a diagnózisban-de a másik oldali görbe atipusos-és attól tart,hogy valami neurológiai dolog is lehet még-mutassuk meg minél gyorsabban neurológusnak. Sikerült egy nagyon kedves főorvossal beszélnem-Isten áldja érte,hogy fogadott bennünket-pénteken,délután fél kettőkor. Egyébként 3 hónapos előjegyzése van. És 1 hét szabadságra megy. Szóval: azt mondta,hogy ha nem tudná,mi a kérdés, simán leírná,hogy a gyermeknek semmilyen neurológiai eltérése nincs. Fizikális vizsgálattal mindent rendben talált-ráadásul azt mondta,hogy Péter ilyen névvel nagy ember lesz,meglátjuk:-). Gratulált,hogy mennyire okos-mert véleménye szerint Peti rendkívüli intelligenciával bír. De ez most nem fontos-csak az én lelkemnek volt egy jó meleg simogatás. De azt mondta,hogy a gégész feltevése miatt csak akkor lehetünk teljesen nyugodtak,ha készül Petinek egy agyi MR vizsgálat-pontos képet az ad az agyról.És meg is kérte nekünk az időpontot-november 8.-a, este negyed hat-Kistarcsára-mert hogy itt nálunk,Szolnokon, e megyei súlyponti kórházban nem vállalnak altatásos MR-t-hurrá!!! Ugyanis ehhez is el kell altatni. Hurrá!!! Szegény kisfiam,megint nem ehet-nem ihat 4 órával az akció előtt. És lehet újra izgulni érte. És persze az eredményért.

Azután azt is mondta a gégész,hogy van egy debreceni orvos kollegája,aki ezeket a hallásérüléseket kutatja genetikailag,és oda szeretné,ha elmennénk. Már csak azért is,hogy tudjuk,valóban genetikai eredetű-e-és ha igen, a gyerekek mire számíthatnak az Ő gyerekeiknél.

És valóban,Peti újszülött kori Berája tökéletes volt- ez (is) egy olyan genetikai betegség,ami nem feltétlen jelentkezik már születéskor. Egye meg a fene.

A nagyfiúk: elfogadták. Én már hetek óta mondom Nekik,hogy szerintem nem hall jól Petikénk. Így talán nem érte őket annyira sokkszerűen-bár Levi nagyon sírt. De mondtam Neki,hogy nézd meg magad,okos,szép,jól beszélő,olvasott kamasz vagy-és 3 éves korod óta hallókészülékkel élsz. És tudom,hogy nehezebb-de simán veszed az akadályt-Peti is így fogja. És erre ő mondta ,még kicsit sírva-hogy anya,legalább itt leszek én Neki segíteni-mert én tudom egyedül,hogy milyen ez a dolog. Na,itt fakadtam sírva.

Marcim azt mondta,hogy ez van-kár,de attól még Peti az Ő édes,tüneményes kicsi öccse,akit imád,imádni is fog mindig-és ha valaki bántani próbálja-ezt lenyakazza.

A férjem-nagyon megviselte. Bár nem mondja,de tudom,látom.

Nyilván semmit nem jelent a szeretetünk szempontjából-ennél jobban nem hiszem,hogy lehet gyereket szeretni-kevésbé pedig ha akarnánk,sem tudnánk. De nagyon sajnálom-mert már 1szer végig csináltam sok mindent-és persze Levinél sem lesz vége sosem-csak Ő már nagy,"felnőttgyerek". De tudom,hogy mi minden van-ami nem jó a gyereknek. De nem tudok mit csinálni-csak segíteni Neki.

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hermi67.blog.hu/api/trackback/id/tr345359522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_112318 2010.10.16. 19:39:10

Hermi :( nem tudok mit írni :( ♥

Ismeretlen_83123 2010.10.16. 21:43:59

Levid egy tündér! :-) ♥ És persze Marci is! :-) Petike pedig ettől még ugyanolyan csodás gyermek lesz, mint a két nagytesó. Persze, hogy rossz érzés apátoknak, Neked, mindenkinek. Szívszorító ilyet megtudni. De túllesztek az első nehézségeken és simán veszi majd mindenki az 'akadályt' ♥

Ismeretlen_66889 2010.10.17. 18:18:56

Jajj drágám, jól megbőgettél♥♥

Reni 2010.10.17. 20:56:27

Szívszorító...Nagyon erős vagy...és nagyon jó példát mutatsz a gyermekeidnek is...Levi♥ édesem,sírtam én is amikor olvastam♥

Ismeretlen_110990 2010.10.18. 08:17:14

Hermim!megríkattál!Nagyon ügyesek vagytok,Peti szuper kissrác,rendeben lesz vele minden!puszilunk Titeket,dóri,panka

Ismeretlen_146138 2010.10.18. 17:08:55

Hermi drága! A hír nem jó. sőőőőt elszomorító.. de ismerve téged és a habitusodat szerintem gördülékenyen fogjátok tenni a dolgotokat a továbbiakban és a gyerekeid ugyanolyan boldog, kiegyensúlyozott felnőttek lesznek, mint bárki más!:):):)Te tudod őket úgy támogatni, hogy a személyiségük erősebb legyen a problémánál....♥♥♥

Bibe 2010.10.19. 17:18:29

potyognak a könnyeim:( Sajnálom:( de nem Petit, hisz ő így is ugyan az a kisemberke, csupa szív és okos kisfiú. Hanem a helyzetet, hogy újra kell csinálnod sok dolgot. De te hihetetlen jó anyuka vagy és egy erős NŐ, aki mindenen túl van, amin egy anya/nő lehet. És, ahogy ismerlek, nem hiszem, hogy Petinek bármi hátránya származna majd ebből. Nagy ölelés nektek. És Petinek egy nagy cuppanós puszi:)

Ismeretlen_45348 2010.10.19. 22:53:32

Drága hermim, nagy ölelés Nektek! ♥ Petinek külön hatalmas pocakpuszik!

Ismeretlen_118213 2010.10.20. 00:48:32

Csodálatos gyermekeid vannak!Szorítok,hogy a többi vizsgálat is jól menjen.Az én anyukám is hallássérült...Most már egyre jobb készülékeket gyártanak,biztosan kiegyensúlyozott,hátrányok nélküli életet fog élni,főleg,hogy ilyen családja van.

Ismeretlen_124026 2010.10.20. 19:51:05

Menni fog ez nektek!!!!!Csodás fiúkkal vagy körbe véve és te is az vagy!♥

Biababa · http://www.biankababa.blogspot.com 2010.10.23. 08:12:06

Fel a fejjel, minden rendben lesz! Peti ügyes nagyfiú, meg fogja tudni oldani a dolgot! :) Szorítok a többi vizsgálathoz. Neked/Nektek meg sok erőt kívánok! :)Csak pozitívan... :)

Ismeretlen_105483 2010.10.23. 09:38:42

Jaj Istenem Drága!!!!!! Hatalmas nagy ölelés Nektek!!! Biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi baj, a dokinak igaza van, egy Péter csak és kizárólag nagy Ember lehet, ebben soha egy percig nem kételkedem. Levi... fantasztikus Embereket köszönhet Neked ez a Világ! Bármiben tudok segíteni, csak hallgatni, vagy beszélgetni, vagy bármi, de tényleg bármi, hívj, írj, kiabálj nyugodtan!!!!! az mr pedig az égvilágon semmi bibit nem fog mutatni. ez fix. :) 06 70 396 5760 Sok sok sok sok puszi Nektek!!!!!!

Hajni-Great · http://illuzoik.blogspot.com 2010.10.23. 11:56:15

en is, mint az elottem szolok tobbsege, biztos benne, hogy siman fogjatok venni az akadelyokat, mint mindig is az eletben. csodas, peldaerteku csalad vagytok, te anya, es nagy buszkeseggel tolt el, hogy a baratom vagy. szivem minden melegevel egyutterzek veletek, lelkemmel pedig ott vagyok. ha barmire szukseged van. BARMIRE! tudod, hol talalsz. “Ha helyet adunk Istennek, bármi megtörténhet. Legyél nyitott! Legyél állhatatos! Isten csodálatosan ért hozzá, hogy szép dallamokat csaljon ki a szakadt húrokból is.” millio oleles, es puszik Petikenek is. szeretettel : H.
süti beállítások módosítása