hermi irka

Friss topikok

Címkék

Peti két és fél évesen

2011.01.10. 18:28

szerző: hermi67

Egy tündér mackó. A családunk kicsi csillaga.

Édes,jó kedvű kis pasipalánta. Rendkívüli módon akaratos-ha valami nem úgy történik,ahogy Ő szeretné, iszonyatos módon képes hisztizni. 19 fogacskája van.

Súlya 16 kiló alatt van egy kevéssel, a hosszát nem tudom megmérni-de szerintem olyan 94-96 cm.között van.

Végre megtanult rendes,cuppanós puszit adni-a régebbi körbenyalás helyett. Cumizik-még erősen igényli alváskor,de ha fáradt,néha napközben is elkéri. Mamminak hívja a cumit.

Azt hogy nem, és Anya egyértelműen kimondja.Egyébként  nem beszél -de ez nyilván a hallásjavítás után változni fog. Egyre többet használ mindenféle magán és mássalhangzókat,ami kb. így hangzik: begyabibádó-és társai. Ezeket viszont sokszor mondja-tehát akár azt is mondhatnám,hogy egy kis fecsegi-ha tudna beszélni. A mutogatás művészetét meglehetősen magas fokra fejlesztette-csak akkor van gond, ha nem értjük meg,mit szeretne.Olyankor persze rossz Neki is,és Nekünk is. De igyekszünk mindannyian.

A bili nem érdekli. Jelen pillanatban ott tartunk,hogy a fürdőkádba beteszi fürdéskor,és ráül:-). Ez némi haladás már a rohamsisakos változathoz képest, de a szobatisztaság még eléggé messzinek tűnik.

Nagyon szeret játszani. Az autók az első helyen állnak-bármekkora,bármilyen színű, csak simán guruló vagy villogó szirénázó, kicsi vagy nagy- tök mindegy Neki. De szereti nézegetni a mesekönyveket-rövid ideig. Ha mondókázunk-az is csak rövid ideig köti le- de azért ha a kezemmel mutogatom a mondókát,Ő is azt teszi-és utána közösen meg kell Őt tapsolnunk.  De szeret rajzolni,firkálni. A labda nem annyira érdekli, a motor annál inkább. És a mászóka. Főleg a nála 3-4 évvel nagyobb gyerekeknek való:-).

Tevékenyen rész vesz a lakás rendben tartásában. Imád porszívózni,port törölni,parfissal sepregetni. Kis házitündér:-).

Az alvása katasztrofális. Ha itthon van, csak ritkán alszik délután-akkor viszont  2-3 óra hosszt-és így este nagyon későn alszik el. Ha egész nap nem alszik,akkor is fél tízig fenn van. Ha alszik, akkor fél tizenegy,vagy még tovább. Ha bölcsiben van,és időben felébresztjük reggel-ott elalszik simán. Egyébként az éjszakát végig alussza.

Este és reggel cumisüvegből issza a tejet,kakaót,mikor mit.  Egyébként,nap közben pohárból iszik,ügyesen,nem önti le magát-illetve csak nagyon ritkán.Önállóan eszik-de figyelni kell rág,mert ha már telik a pókhasa, akkor hajlamos kikanalazni az ételt az asztalra-és ott kenegetni a kanállal. Néha válogat,néha nem. Egyébként Ő is kéri a kést-villát,és úgy próbál enni,ahogy tőlünk látja-ami persze nem sikerül még,így leginkább a késsel veri a tányért:-).

Szívesen van közösségben-nagyon szereti a gyerekeket.

Imád csavarogni. a buszozás és autókázás a kedvence. Ha meglátja a barátnőm férjét,Robit,hogy jött értünk autóval,sikongat és tapsol örömében. Ha buszmegállóba megyünk,és várjuk a buszt,szintén.

Már megismeri a hozzánk közel állókat-akkor is,ha ritkán látja Őket. Pl. anyukámat,unokabátyámat. Unokabátyámat csak kb. 2-3 havonta látja-mégis örömmel megy hozzá,és puszit ad Neki.

Önállóan le-és felveszi a nadrágot-persze néha sellőfiúnak öltözik:-). A zoknit egyedül le és felveszi. A  pólóból úgy tud csak kibújni,hogy átemeli a fején az elejét-persze hátrafelé,így mintegy gúzsba köti a karjait-és természetesen visít,mert nem megy a további vetkőzés. A cipőt egyedül leveszi-fel is sikerül neki sokszor, úgy hogy leállítja maga mellé,megkapaszkodik-és belelép:-). A pelust simán lekapja. A zoknit nem tűri,ha ráadom,két perc múlva nincs a lábán. Így van ez a bölcsiben is-kioldja a benti cipőjét,leveszi a zoknit- a gondozónő meg gondolom a falnak megy napjában tizenötször:-D. Sapkát,sálat egyedül felveszi- a kabátban segíteni kell neki.

Velem alszik,odabújik hozzám a pici testével-talán nincs is jobb érzés a világon,mint ez. Nekem,Nekünk. Mert néha valamelyik fiúhoz odakucorodik délután-és látom Rajtuk,hogy Nekik is mennyire jó ez. Apáról ne is beszéljünk:-).

Nagyon szeretjük a mis kis két és fél évesünket♥♥♥♥

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hermi67.blog.hu/api/trackback/id/tr345359546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_113491 2011.01.10. 19:08:58

Ismeretlen_66889 2011.01.14. 14:49:46

Látom te is írtál beszámolót :)Puszi a kis drágának♥
süti beállítások módosítása