hermi irka

Friss topikok

Címkék

2009.10.13. 20:30

szerző: hermi67

Visszavonhatatlanul itt az ősz. Eső,hideg szél. Még a lehulott levelek a földön adnak némi szépséget a szemnek-de lassan lassan jön az általam annyira nem kedvelt szürkeség. De jön vele együtt sok sok jó is: itthon együtt, meleg tea,közös filmnézések,társasjáték,kártya.Megvan ennek is a varázsa,hiszen ilyenkor sokat vagyunk itthon,és keveset lenn a játszón, a fiúk sem mennek el a barátaikhoz annyiszor-nincs az embernek kedve kidugni az orrát. Aztán persze reményeim szerint hó,szánkózás,hógolyózás,csúszkálás-és persze sok sok nevetés. és így már nem is olyan szürke az a szürke:-). És persze fénylő csillagként közeledik a karácsony, a fahéj,narancs,fenyőilllatával, a gyertyafénnyel, a gyerekek örömével,magával a szeretettel. Számomra talán a legfontosabb ünnep-ha egyáltalán elég rá ez a szó.

Ma Peti megkapta a 15 hós oltást. nagyon jól viselte, egy hangos kiabáláson kívül-ami kb. annyit jelentehett,hogy héémitcsinálszeznemjó-semmi gond nem volt. A tanácsadásra nemsokkal utánunk érkezett egy kisfiú,akiről én azt gondoltam,hogy biztosan a 2éves szurira jött-de kiderült,hogy 15 hós Ő is:-D. Peti akkora volt mellette,mint egy édes kis kerti törpe:-D.De ugye kisember nagy hanggal(vagy mi?:-D) jár,úgyhogy mindjárt az elején tisztázák az erőviszonyokat,Peti olyan éktelen sikítozásba kezdett-persze örömében-hogy Gabika néhány percig csak meredten figyelte:-D. Odabenn meg is kérdezték Pepitótól,hogy ki volt ez a nagyhangú kisfiú?:-D. Ő szokásához híven rövid,tömör választ adott: a.:-D. Szóval,minden oké vele, a fogai száma továbbra is 6,. Kérdeztem is a doktorbácsit,hogy rendben van-e az, hogy 10 hós kora óta egy csücsök sem jött ki-de azt mondta,semmi gond,majd valószínűleg beinduk,és egyszerre fog jönni sok-Hurráááá:-D. Egyébként hihetetlenül hisztis-nem nagyon találkoztam még ilyen gyerekkel,pedig már 2 félig felnőtt mellettem. semmivel nem tudok rá hatni(egyenlőre),ha valami nem úgy történik,ahogy Ő gondolja,éktelen sírásba kezd,sikít,rázza a fejecskéjét, satöbbi  :-D. Lassan már mind hallásérültek leszünk mellette,mert nem csak hisztiből,hanem csak úgy szórakozásból is sikít-egész nap:-D. kivéve ha eszik,alszik,vagy vigyorog-ami igencsak rövid idő a nap többi részéhez képest. Azt,hogy anya(aja)adjál(addá),már biztosan tudom,hogy mondja. Egyébként pedig csak visít:-D. de azért nagyon ügyes,okos fiúcska-a sapkát már fel tudja venni egyedül-igaz,hogy a megkötője a szemébe lóg,de azért felvarázsolja valahogy a buksira. Ha menni akar valahová,hozza a cipőjét(tök mindegy,hogy még pizsiben van:-D),és a változatosság kedvéért sikít(gúvadós szemű-vagy fájó fülű snile):-D. Csak a tiltott gyümölcsöt szereti(né),gyúródeszkát csapkodni a hűtő oldalához, tv-újságot saját szemszögéből olvasni-ami neki szórakozás,nekünk puzzle:-D, kukából kivenni a kakis pelust,almacsumát-a csumába persze beleharapni,fiókból kipakolni mindent(persze,csak abból,amibe nem az Ő játékai vannak csalinak bepakolva)....szóval ilyesmik:-D. De hát így imádjuk őt, a mi kis buksikánkat.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hermi67.blog.hu/api/trackback/id/tr285359392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_66889 2009.10.15. 10:16:20

Méghogy nem beszél???Nagyon ügyes♥
süti beállítások módosítása