hermi irka

Friss topikok

Címkék

Irka....

2012.02.28. 19:05

szerző: hermi67

Marcimnak megvan a német szóbeli felvételi eredménye. Hát,50 pontból 27-azt hiszem,nem túl jó. Persze, azt mondta,hogy elég rossz témát húzott-sport. Majd meglátjuk,mire lesz elég az össz. pontszáma. Jó lenne,ha felvennék első körben-nem kellene fellebezni. persze az én kisfiam állandóan azt hajtja,hogy minek tanulni, mikor már a tanult emberek munka nélkül vannak,  sok nem tanult pedig full Mercédessel,meg Audivaljár,meg ilyesmi. Merthogy Ő úgyis külföldre fog menni, és akár szállodában takarít,azzal is jobban fog keresni,mint itthon egy diplomás. Hiába magyarázom Neki,hogy "jó" iskolával is lehet külföldön dolgozni,legfeljebb nem szállodát kell takarítani,hanem az csinálhatja,amihez kedve van. Ááááá,falra hányt borsó. Csak azt hajtja,hogy az osztálytársa apjának sima szakmunkás képzője van,és sok sok milliója(mondjuk lehet úgy 100). Persze,Ő jó időben,jó helyen volt,meglátta a lehetőséget,és megvolt hozzá a bátorsága,hogy belevágjon. És még szerencséje is volt. De mondhatok én akármit. azzal nagy nagy kamasz érzelemvilágával kimagyaráz mindent :D.

Az apjával egyre rosszabb a kapcsolata-két egyforma,csak ez egyik 47, a másik meg 15 éves. Elég nehéz így,főként hogy mindig azzal vádol a férjem,hogy Marci azért ilyen,mert én mindig védem. Pedig nem igaz. Én is szoktam "ostorozni", de ha van valamiről véleményem, azt nem változtatom meg csak azért,hogy az megegyezzen a férjemével. És ezt Ő nagyon nehezen viseli,mert körülötte mindenki mindent rosszul tud és rosszul csinál-egyedül Ő a tuti. Ráadásul a férjem nem vitte "sokra"(mint ahogy én sem- bár én akár elégedett is lehetnék,mert nem voltak diplomás vágyaim,mint Neki), de ezért mindenki más hibás,kivéve Őt. És ezt "veri" le rajtunk- a saját maga elégedetlenségét. Hát,ez van.

Levim kicsit jobban tanul-kopp kopp kopp(így volt ez az év elején is), majd meglátjuk,mit fakít év végére.

Peti ugyan olyan,mint volt. Hisztis,nem beszél,pelenkás-mintha megakadtunk volna úgy 2 éves korában :(. Elég nehezen viselem,de nem tudok mást csinálni.

Néha úgy érzem,hogy bekerültem egy hosszú,sötét,hideg alagútba, ahol erős,metsző szél sodor-és nem látom még a fényt a végén.Egyedül vagyok itt fázom,és félek. Jó lenne már,ha kisütne a nap végre-mielőtt még végképp elvesztem az irányt.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hermi67.blog.hu/api/trackback/id/tr435359634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_83123 2012.02.29. 08:21:57

A második bekezdésből rengeteg minden igaz ránk is...! Az utolsó pedig teljesen...rám. Nehéz a kamaszkor...talán adtunk a gyerekeinknek annyit, hogy a kamaszos felhevülés után ügyesen irányítgassák az életüket.Egyébként sajnos elég jól látja a jelenlegi helyzetet Marci. Milyen jó lenne, ha a tavaszra és a napsütésre bízhatnánk, hogy jobb legyen.. mert azok legalább biztosan eljönnek,más egyéb meg teljesen bizonytalan. Azért fel a fejjel, hiszen rajtunk múlik (sok)minden, anyákon... :) Puszi

Ismeretlen_162497 2012.02.29. 12:00:01

Szia Kati! Üljetek le együtt a fiaddal a net elé és nézzetek osztrák szállodai álláshirdetéseket! Ott vannak leírva az elvárások, a szükséges végzettségek, a gyakorlat, a nyelvtudás! Szerintem mond neki, hogy ok, legyen ez a cél, de akkor tudatosan készüljön rá. Jusson el legalább egy középfokú nyelvvizsgáig, találjátok ki milyen típusú állás tetszene neki és hogyan lehetne hozzá szakképesítést és gyakorlatot szerezni. Mire oda jut, hogy mehet külföldre, addigra mindene meglesz, hogy ne takarító legyen. (Akik csak akkor keresnek kint jól, ha semmire sem költenek, szálláson laknak, és látástól mikulásig dolgoznak. Szegény Marci azt nem tudja még, hogy az nem akkora buli, mint amilyennek látszik. Arról nem is beszélve, hogy általában idénymunkákat kínálnak, utána meg fél évig nincs melód, akkor már nem is olyan jó az a pénz.) Vannak ilyen blogok is, ahol a kinti tapasztalataikról számolnak be fiatalok. Nagyon tanulságos.) Petivel meg, ha van rá egy kis időd, menjetek el és csináltassatok újabb audiogrammot. Nekem hatalmas döbbenet volt Péternél, hogy észre sem vettem, mennyire leromlott a hallása. Most hogy állították a készüléket, már látom, hirtelen mindent sokkal jobban ért. Puszillak Kati, és kitartás! Jön a nyár, minden sokkal jobb lesz! És igen, a férjeinknek bizonyos szempontból igazuk van, mindent mi rontunk el a gyerekekkel kapcsolatban, hiszen mi csináljuk, ők meg nem csinálják!

Ismeretlen_124026 2012.03.01. 19:55:09

kitartás.talán a tavsszal kicsit jobb kedvünk lesz nekünk is. Marcidnak valahol tányleg igaza van.de azért szerintem ha valaki tanult akkor sokkal jobban tud a világba kiigazodni.

Ismeretlen_66889 2012.03.03. 11:15:43

jajj de anyukám szavai csengenek a fülemben ahogy olvaslak...és milyen kár is h nem hallgattam annó rá, és nem tanultam tovább...de erre sajna majd csak felnőtt korában jön rá :(amúgy végülis van neki is igaza ha ezt nézzük...nagyon sokan nem a diplomájukkal gazdagodtak meg. Fel a fejjel drágám, jön a jó idő, majdcsak jobb kedved lesz♥
süti beállítások módosítása